sobota 4. října 2014

Někdy...

...to nedávám.
Včera:
Před odchodem z domu důrazně upozorním, že trampolína je teď ráno ještě mokrá a že se na ni nemá chodit. Obleču se, zamknu. Všímám si, že má Vojta obráceně holínky. Při přezouvání zjistím, že má mokrý punčocháče:
"Kde sis to zamokřil?"
"No na trampolíně."
Převlékám tedy mokré punčocháče a tepláky.
Po chvíli:
"Mámo, mámo, Vojta spadl do potoka."
Převlékám kompletně.
Jdu nachystat oběd, upozorňuji, že na ně zavolám.
"Mámo, mámo, Vojta se počůral."
Převlékám trenky, punčocháče a tepláky.
Sušák je plný, hážu to do pračky.
Odpoledne skáčou na trampolíně. Fajn, říkám si, teď už to bude suchý. Trampolína jo, tráva okolo bohužel ne. Převlíkám oba. Ach joooo, ta mrcha skákací se fakt už musí uklidit.

Jdeme se projít, pro nějakou kukuřici a listy na podzimní vyrábění.
Já nesu tři kukuřice a pár listů, podle hošíčků trapně málo, Vítek potřebuje plnou náruč kukuřice a Vojta nepočítaně listů. A ještě vezme Víťovi kukuřice, protože mu padají a pak se celou cestu shýbá pro upadlé listy. Upozornila jsem, že jim nic neponesu a dotáhli to až domů. Bez řečí.


Dnešní vodnická story:
Hned ráno zakazuju trampolínu a potok.
Před obědem věším prádlo a vidím Vítka, jak má na klacku pověšenou Vojtovu vestu. Dozvídám se, že ji suší. Zjišťuju, že Vojtěch je opět kompletně mokrý, v každé holínce má tak půl skleničky vody. Čerti by mě vzali! Přikazuju odstranit všechny desky, které si přes potok nainstalovali.
Sušák opět plný...
Přes léto tam nespadl ani jednou! (Což bude asi tím, že v potoku nebyla skoro žádná voda a taky nechodil po kluzkých deskách v holínkách :-/)

2 komentáře:

  1. V poho, vyrostou z toho, a v pubertě budeš mít nač vzpomínat.-))

    OdpovědětVymazat
  2. Dík Ajko! Doufám, že se té puberty dožiju / dožijou. ;-)

    OdpovědětVymazat