čtvrtek 24. února 2011

Třikrát sláva

Dneska nám přišlo ohlášení stavby, hurá, hurá, hurá!!! 
A řežeme dřevo, už druhé odpoledne na takové blízké malé pile. Jde nám to celkem od ruky (jo, taky se účastním, připadají na mě pomocné práce typu zameť, odnes...), ve středu jsem nafasovala horu katalogů dveří, dlaždiček, nátěrů, podlah, musím se tím prokousat. Zase jsme o kus blíž k hotovému domečku.
Vítek měl dvoudenní střevní chřipku, už je dobrý. Dneska tu byla na návštěvě známá se stejně starým Tomáškem a kluci se ponořili do hraček a vůbec nás nepotřebovali, bylo to úžasný, vůbec se nehádali (teda nakonec trošku), ale půjčovali si věci, žádný vztekání, strkání, břeštění. Mám z toho fakt radost, evidentně potřebuje jiné děti jako sůl, tak si říkám, že by tu školku mohl zvládnout.
K té školce, je to zvláštní, já mám na školku blbé vzpomínky (to není až tak zvláštní, chodila jsem až jako předškolák a vůbec nechápala, co tam jako dělám), bavila jsem se o tom s kamarádkou a ona má úplně stejnou zkušenost, taky chodila jen do předškolní třídy, zato její bráchové, kteří chodili od mala, problémy neměli.
Tak to beru jako znamení ;)

úterý 22. února 2011

Zase to dřevo

V současné době odvážíme dřevo z lesa, třídíme podle rozměrů a chystáme na pilu. Zítra, vlastně už dneska, budeme převážet hodně dlouhé kmeny (14 m) z lesa až na pilu, bude to hodně náročné, tak nám držte palce.


Že se mi takhle fotka povedla?


Ty hřebíky zatloukl tím dřevem, co drží v ruce, fakt! 

neděle 20. února 2011

Chytrolín

Z ložnice:
Echm, echm, echm! Mámooooo, Vítet má tašeeeel, veeeeejitej, dones mě odu (vodu)!

středa 9. února 2011

Kácení II.

Už máme skoro hotovo, zbývá složit už jen pár stromů, pak samozřejmě naložit, odvézt na pilu, pořezat...
Původní motorovka už je v pánu, nechali jsme ji na pařezu, při kácení zafoukalo, strom se stočil a bylo. Nová je fakt dobrá, věřili byste, že když zatáhnete za startovací šňůru, naskočí motor? Včera s ní i spal.
A dobrá rada, když vaše dítě považuje za skvělý nápad lezení po hromadě čerstvě nařezaného dřeva, smůla jde dobře dolů odlakovačem a to dokonce i z nepromokavých Tchibo kalhot. Při čištění bundy mě teda napadalo, že by možná bylo lepší ji v tom odlakovači vymáchat, ale nakonec se akce zdařila.

pondělí 7. února 2011

Focení

Tak jsem se rozhodla, že se naučím fotit. Že přestanu používat automat a naučím se nastavovat clony a časy a tak vůbec. Nějakou odbornou literaturu mám už dlouho, ale ono to bude spíš o zkoušení, a tak jsem se do toho dala. Jeden večer jsem fotila natahovacího žraloka, ale žádného pořádného výsledku jsem se nedočkala (už vím proč) a dnes bylo krásně a tak jsem se pokoušela realizovat venku. Zatím mám pocit, že začínám lehce tušit, ale tušení je velmi matné zatím. Jinak jsem si připadala drobet jako cvok, protože jsem pořád přecvakávala a přecvakávala a přecvakávala.
Sousedovic Beník. Byl moc rychlej, takže je zaostřeno na popelnici a ne na psa.


Tahle se mi myslím povedla nejlíp z celé série. 


Dostat na jednu fotku dva hádky zaujaté zbytkem sněhu tak, aby byli oba aspoň trochu ostří a ještě to k něčemu vypadalo, je téměř nemožné.


A nakonec pokus o kompozici. 
 Řeknu vám, bude to oříšek!


Stejná fotka jako ta druhá, ale trochu řízlá a hned to vypadá lépe, že jooooo? :-)

středa 2. února 2011

Pracovník

Dnes odpoledne jsme opět byli v lese. Vítek pracoval tak usilovně, že si téměř odrovnal svoji motorovou pilu. Táta ji naštěstí ještě opravil, ale pokud by byla neopravitelná, byl by to velký problém. Tak jsem probrouzdala net a našla učiněný poklad:


Takovou pilu má dědeček z Meziříčí. Pokud současná pila přežije aktuální těžbu, bude tahle k svátku.