sobota 29. ledna 2011

Kácíme!

Tedy já ne, ale chlapi jo. V týdnu byli v lese dvakrát na otočku a dneska byla velká brigáda, udělala se hromada práce, taky bylo účastno mnoho pracovníků.


Vítek taky pracoval, se svojí pilou pořád řezal nějaký větve a byl úplně zlatej, pořádně se tam utahal, po návratu seděl asi hodinu v židličce, něco si šmrdlal a ani moc nemluvil, a to je u něj co říct :-)))


A tady konec jednoho smrku:
1. krok - porada


2. a jde se na věc (kvalita fotky není nejlepší, foceno na velkou vzdálenost)


Padááááááá


Hotovo.


Chtěla bych fotku těsně před dopadem, kácet se ještě bude, ale tady už nejspíš ne, v jiných částech lesa už nejsou tak pěkné podmínky pro fotku.
Všichni jsou pořádně utahaní, ale já mám moc dobrý pocit, protože už jsme zase o krok blíž.

úterý 25. ledna 2011

Vychytralá opice

-Tam deš mámo?-
-Do práce, budeš hospodařit s babičkou.-
-Jooooo, budu šit s babištou na šicí mašině a babišta mě dá točoádu.-
-Čokoládu, jo?-
-Joooo, až budeš mámo pyč. Už běž mámo, běž, jen běž!-
-Žádnou čokoládu, jen rozinky!-
-
-
-
-Babišto, máma je pyč, dej mě tu točoádu!-
Není to opičák?

pondělí 17. ledna 2011

Lazaret

Ve čtvrtek se mi z ničeho nic (fakt!) spustila rýma, Vítek začal kašlat a od tý doby bojeme s nemocí oba. Bohužel v sobotu došly důležité éterické oleje, takže se lepšíme jen pomalu. A mě se vůbec nechce nic dělat, takže to doma podle toho vypadá. Petr se zatím drží, ale nedělám si iluze, lehne, až mi bude líp, abych mu tu péči mohla hned vrátit.

čtvrtek 13. ledna 2011

Vývoj

Dopoledne u babičky.
Jdu do vedlejší místnosti. Řev. "Uáááá, tde je moja máma, uááááá, uááááá".
Odpoledne strávil pracovně - čistili s babičkou králíkům a hledali krmítko. Zvoní na mě.
"Ale já š tebou mámo nepudu!"
"A kam půjdeš?"
"S babištou, nahoju!"
"Tak dobře, já tě teda zesleču, jo?"
"Ale toutej se na mě babišto!"
"Jasně, babičko, koukej se na Vítečka, já bych ho mohla totiž sebrat a vzít do obýváku" :))))

neděle 9. ledna 2011

Narozeninový

A kdo měl narozeniny? No přece drahý, kulaté. Ve čtvrtek. Udělali jsme mu s Vítečkem dort a když táta zarachotil ve dveřích, běžel mu Vítek naproti a volal:
"Táto, táto, ty máš naozeninynynyny, já sem ti uděal dout! Pot se podívat, jakej je tásnej!" A bylo po překvapení.
Hlavní oslava byla dnes, myslím, že se vydařila. Drahý si přál nářadí a také ho dostal. Já jsem propašovala domů velký box na nářadí, tak teď sedí v kuchyni na zemi a rovná si to tam. Až se prcek vrátí z procházky, on mu s tím rovnáním pomůže. :-) Vítek sice taky dostal k Vánocům mnohé nářadí, ale takovou krásnou krabici jako má táta ne, tak nevím, jak se porovnají :-). Možná půjdu koupit ještě jeden, malý box...

sobota 1. ledna 2011

Novoroční

Silvestra jsme strávili mimo domov s partou prima lidí, užili jsme si to velmi. Vítka hlídala babička s dedečkem. Jediný mrak na báječném večeru je, že se po půlnoci Vítek probudil, naši šli na dědinu potřepat pravicemi, bohužel zrovna došly baterky v chůvičce. No a prcek, jelikož doma nikoho nenašel, vydal se někoho hledat ven. V pyžamku a bosky. Obešel dvůr a šel nahoru k babičce. Kdo ví, kam by šel dál, kdyby zrovna nešel domů bratranec. Tak ho odchytl a odvedl domů. Vítek byl celej vykolejenej, všude bouchaly petardy, vůbec pak nemohl usnout, chůdě malý. Celý dopoledne o tom mluvil, ale pak už se zdál lepší. Tak doufám, že to na něm nezanechá moc hluboký stopy.
Novoroční dopoledne bylo válecí, pak jsme se vydali na příjemnou návštěvu a pak se ještě trochu protáhnout na led. Zabruslili jsme si všichni moc pěkně, jen fotky se mi nepodařily, protože už byla moc tma, snad zítra. Uvařili jsme si punč a příjemně poseděli.
Takový celkem příjemný den to byl, jen jsem nestihla projev prezidenta, budu si muset někde počíst, co říkal.
Jinak ty petardy mě dost štvou, bouchali včera celý večer hned od setmění, dneska zas. Pak mají děti spát klidně. Grrrrrrr. Že těm lidem není líto vystřílet takový prachy jen tak pro nic za nic, nechápu.