neděle 26. června 2011

Nedělní

I dnes se na stavbě pracovalo. Drahý doháněl, co zameškal plkáním a zedníci pracovali, aby si pak mohli dát delší volno (pracují na dlouhý a krátký týden). Upekli jsme s Vítkem koláč a šli na procházku. Zedníkům chutnal, tak aspoň měli tu pracovní neděli trochu příjemnější. Dokončují vatování přízemí a nahoru dávali stříbrnou fólii, vypadá to tam jak v kosmické lodi :-)
Dnes bez fotky, nějak se mi nechtělo s tím foťákem tahat.
Bojujeme s opakováním dotazu "Coooo?" po každé větě, kterou mu řekneme. Dnes jsme přišli na to, že nejlepší je tu otázku ignorovat, on si odpoví sám. Zajímalo by mě, proč potřebuje všechno furt opakovat, je to opruz.

sobota 25. června 2011

Střecha

Tak už máme i střechu, nejdřív se mi barevně úplně nezdála (vysnila jsem si dům s červenou střechou), ale teď se mi zdá prostě překrásná.


Vevnitř se vatuje (podkroví), zvenku natíráme vlastními (tedy mužovými, na mě je to moc vysoko) silami podbití a já jsem dnes částečně rozhrnula hlínu ze strany od silnice a hned to vypadá lépe. Fotku mám jen tu vatovou, po práci mi byla už moc velká kosa.

sobota 18. června 2011

Zprávy ze stavebního deníku


Krása, že? Jsem nadšená, jak to roste. Dneska Vítek chodil domem a ptal se "Kde su teď?" "V kuchyni" "A kde teď?" "Na chodbě" a strašně se tomu smál. Už máme podlahový polystyren a v patře (podkroví) už je hotová podlaha, juch juch juch! (Pár dní jsem tam nebyla, příliš pracovních povinností). 
Ten prostor v patře je nádherný, voňavý, skoro se mi zdá škoda ho zaplácat sádrokartonem :-) Na fotce vidíte schodiště, chodbu, dva pokoje a kousíček koupelny :-)


A věděli jste, že z picasy se dají exportovat fotky rovnou na blogspot?

úterý 7. června 2011

Vesele pokračujeme

Už to vypadá jako dům, počád to obcházíme a zdá se nám, že je to jakési velké či co.
Utěšujeme se tím, že okolo je prázdno a že terén se bude významně navyšovat.


Jak tak na to koukám, takhle focené za tou cestou to je úplně pěkné.Tak jsme zase o kus blíž stěhování :-)