středa 30. března 2011

62

je konečný počet pořezaných kubíků dřeva. Dnes jsme byli na pile naposled. EJCHUCHŮŮŮŮŮŮŮŮŮ
Ještě budeme čistit desky (hodně) a takové ty prndačky, ale máme pořezáno. Jdu odpadnout do postele, sotva se plazím.
Taky jsme dnes byli u zápisu ve školce, je malá, ale oběma se nám líbila. Více až se zregenruju.

pondělí 21. března 2011

Angličtina pro prcky

Dneska jsem v rádiu zaslechla reklamu na nějakou jazykovku, která nabízí hodiny už pro děti od dvou let. Celý den mi to vrtá v hlavě. Je to k něčemu? Našemu dvouapůlročákovi někteří lidé nerozumí ani česky, už nějakou dobu odmítá opakovat básničky (ač je umí velmi dobře), zpěv bojkotuje zcela (tedy hru na různé hudební nástroje doprovází zpěvem, ale nepoužívá běžně známá slova), pochybuju, že by mu bylo rozumět, kdyby mluvil anglicky. Takže, jak probíhá taková výuka? Co vede rodiče k tomu, aby za něco takového platili? Pochopila bych potřebu angličtiny pro děti z rodin, kde jeden z rodičů není české národnosti, ale má takováto výuka smysl pro běžné české děti?

neděle 20. března 2011

Máme nařezáno

Konečně máme nařezané všechny trámy podle rozpisu. Zítra se zbytek odveze tesařům, aby si mohli připravit, co budou potřebovat. Jinak čistíme desky, je to děsný opruz.

čtvrtek 17. března 2011

Já toužím!

Našel tyčku od lízátka a hned si ji dal do správné ruky a foukal:
"Mámo, já toužím!" = kouřím!
Kde k tomu v naší nekuřácké domácnosti přišel? Jediný kuřák široko daleko je strejda Lukáš, z kterýho má respekt (má se strejda víc holit), tak mi to připadá takové zvláštní.
No kouřil s gustem.Co nás to čeká?

neděle 13. března 2011

Herodes, to byl král..

Celá rodina jsem v rekonvalescenci po hnusné viróze, která naštěstí netrvala dlouho, ale byla dosti ničivá. Dítě se nakazilo jako poslední, takže je protivné až na půdu a prudí (prudilo, naštěstí už spí) už od božího rána, co otevřel oči. A já mám jen jedny nervy a když na mě jinak samostatný kluk už čtvrtý den neustále visí a jakmile se hnu do jiné místosti, ozve se "Máááááámooooooo, kdepat šeš, mámo, mámo, mámo, kdepat je moja máááááámááááááá, buuuuuuuuuuuueeeeeeeee!", tak to by mě čerti vzali. Krom toho mi pořád ještě není úplně dobře. Ještě, že jdu zítra do práce, už dlouho jsem se tam tak netěšila!

úterý 8. března 2011

Masopust

Jak velí lidová moudrost, děti je třeba vést k udržování tradic. Myslela jsem si, že obejdeme tak dvě ulice.


Ó jaký omyl! Nejdřív se nechtěl oblíkat "Tyhle talhotky nééééé, ty sou moc čeuvenýýýýýý!", pak vůbec nechtěl jít domů, táta ho musel odtáhnout lstí a v kalhotech byl než šel spát.


Já s Vítekem úplně vpravo, táta někde mezi bezdomovci vlevo, kryt kapelou, na následující fotce zcela vlevo.




středa 2. března 2011

45

tolik kubíků dřeva máme zhruba pořezáno a ještě není konec. Ruce mám asi až na zem, ještě tak týden a budu si je omotávat kolem pasu ;-)
Dřevodomkům třitrát sláva :-)))))