pátek 27. září 2013

Tři chlapi v chalupě

Včera jsem upekla štrůdl (tři nohavice) a dnes na mě ke snídani zbyl jediný kousek. Vítek prý snídal 5 ks, nevídáno. Vojta 3. Taky jsem pekla k večeři brambory, za syrova se do plechu tak tak vlezly. Muž se musel dojíst něčím jiným, bylo málo. Prý si mám uvědomit, že mám doma tři chlapy a že bych podle toho měla začít vařit, že vařím dobře, ale málo!
Počítám s tím, že množství připravovaného jídla bude nutné časem navýšit, ale překvapilo mě, že ta doba přišla už teď, když je jednomu chlapovi pět a druhému rok a půl, já myslela tak za 5 - 7 let!
Tak nevím, asi se budu muset poohlédnout po větších hrncích...


Slunce!

Postřehli jste?
Hurá!
Včera ráno jsme se vrátili ze školky a ono sluníčko. Úžasné. Vykašlala jsem se na domácí práce a šli jsme s Vojtou na procházku a na hřiště. Bylo to super, dobíjela jsem baterky, co to šlo. Pak jel traktor na pole, tak jsme sledovali traktor. Každý jsme měli to svoje, já slunce, Vojta traktor.
A pak se rozpršelo a domů jsme přišli celí mokří, ale svítilo :-)

středa 25. září 2013

Už zase

Podzim. Pořád je hnusně, každý den cestou ze školky zmoknu. Je toto normální? Vždyť hlásí celkem pěkně, žádné přeháňky. Ani na radaru se neukazují mraky a přesto pořád mrholí. Od prázdnin je pořád ošklivo a na mě z toho fakt už padá depka, tím spíš, že hlásili, že tento týden bude hezky a já se těšila. Tak se ptám, kde je těch slibovaných 22 °C a sluníčko???

středa 18. září 2013

Ramstein Rover 2013

Asi jste postřehli, že zase lítají ty "ramštajni" :-)
I u nás, nacházíme se v letovém koridoru, lítají často, ale nás nijak neruší, naopak.
Vojta letadla miluje, zastaví se v jakékoliv činnosti, bedlivě se rozhlíží a hlásí: "Leleledli" a pak "Není leleledli".
Zato Vítek: "Mámo, co je to za letadlo?"
Jak to mám vědět??? Moje odpověď, že nějaká stíhačka, ho vůbec neuspokojí a tak slíbím, že se podívám na internetu. Večer zkusím googlovat a nejsem moc úspěšná, strojů je na cvičení mnoho a mě se podaří vypátrat jen jak vypadá silueta grippenů, ale nemám pocit, že by to bylo jedno z letadel, které pravidelně vídáme. A tak vznesu dotaz na Leteckou základnu v Náměšti.
Hned dnes mi přišla pěkná odpověď, už vím, že nad námi létají jen české L-159, děkuji mjr. RNDr.  Introvičové, teď budu machrovat :o).
Kdyby se Vítek náhodou zeptal na vrtulníky, tak jsem připravená, mají tam jen tři typy a všechny jsou MI.

středa 11. září 2013

Rostou!

Víte to?
Houby přece.
Byla jsem v neděli a dneska znova. Parádní houbaření, když na deseti metrech najdete 15 hřibků, no ne? Doufám, že porostou i příští týden, až přijede Víťa, ať můžu vyrazit do lesa i s ním, nejen s Vojtíškem v manduce na zádech. Obvykle totiž žádné hříbky nevidí a vzteká se, ale tak třeba teď když má brýle, a navíc, když jich je tolik!
Dnes jsem našla takový krásný pravák, jako z Mrazíka (pamatujete si tu scénu, jak tam medvíďata nosí houby? Tak přesně takový) a vůbec nebyl červavý...
Houbám třikrát zdar!
Nechcete jít někdo do lesa se mnou?

úterý 10. září 2013

Zahrada

Konečně!
Zmizely hromady hlíny (tedy ne tak docela), urovnal se terén, zaseli trávu a teď se radujeme z flíčků, které jsem zasela dřív a teď už roste a těšíme se, že prší. Je to úžasný! Už se můžu od něčeho odpíchnout a vymýšlet, kde, co a jak. Jupíííííííííííííííííííííí!!!!!!!


Práce ve své polovině. Ten kontrast! To vpravo za maliním už je sousedovic.


A ještě severní pohled... (Hmm, teď si nejsem jistá, jestli severní pohled znamená pohled ze severu nebo pohled na sever. No tak tohle je pohled ze severu...)


Muži v těžké práci. Vítek dělá závaží na válu a Vojta samozřejmě nesmí chybět.

pondělí 9. září 2013

Kočičí

Měli jsme báječného kocourka Huga (tři týdny), ale už nemáme.
Dostali jsme od babičky dvě nové kočičky, Edu a Edinu. Včera jsem zahlídla, jak obě běží do lesa za nějakými houbaři (kterých se tu o víkendu potulovaly snad stovky), bohužel se mi je nepodařilo odvolat zpět. Doufala jsem, že těm dotyčným musí být divné, když se k nim v lese přidala dvě přítulná koťata a pokusí se vrátit stejnou cestou. Marně. Byly u nás třetí den.
Ale když jsem dnes přijela z práce, zaslechla jsem mňoukání a z lesa se vrátila Eda! Dostala pořádně nažrat a doufám, že už ji courání po lese přejde. Uvidíme, jestli i Edina najde cestu zpět.