neděle 24. března 2013

Zvířecí rodina

Přibližně před rokem jsme měli doma sovu. Drahý muž byl lev a já krokodýl. Paní učitelky ve školce byly velmi zvědavé, jestli se nám narodí malá sova, lvíče či krokodýlče. Tak bych skoro řekla, že Vojta zvládne všechna tři zvířata naráz a nějaká další k tomu, bezpochyby berana, když už ho má v horoskopu.
Pak jsme měli dlouho jen obyčejného Vítečka, zato dnes, nevím, jak se to stalo, objevil se nám doma dinosauří pták. Chodí se zády ohnutými k zemi, vydává hlasité skřeky a je to prosím samec. Naštěstí mu nebude smutno, protože máme ještě jednoho, menšího, je to samička. Ta zatím nechodí, pouze tryskově leze, hlasový projev má jako bezmála roční batole, kupodivu, no je to lepší než hýkání samečka. Navrhnu, že by mohla sedět na vejcích, to by byla krása.
Drahý je prý strom - asi od toho sezení na gauči.
A já jsem byla ráno kačena, která se kolem oběda přetransformovala v sovu, protože sova je jak známo nejchytřejší a tak hned vyzkoumá, kde je problém a vyřeší pracovní nesrovnalosti.
Primě ZOOM třikrát sláva ;-)

sobota 9. března 2013

Zase o jaru

Než nám příští týden nasněží:
Já: "Představ si, už mám jaro, rozkvetly nám sněženky."
Muž: "Už je jaro, vytáhl jsem motorku."
Vítek: "Už mám jaro, rozmrzl mě písek!"
:-D

pondělí 4. března 2013

Karneval

Tak už nám ty karnevaly začaly. Letos to vidím střídmě, dva budou stačit.
První byl v Pikárci a byl parádní.
Vojta drak:


Vyfotit draka není jen tak.


A pak jsme měli ještě jednoho z mnoha Spidermanů.


Spidermanů bylo asi pět, populární byl ještě pirát, ve třech nebo čtyřech exemplářích, princezen tradičně nepočítaně.


Ten Spiderman je děs. Pohrávám si s myšlenkou, že se někam ztratí, až taková jsem krkavčí matka. Přemlouvám a doufám, že příští týden půjde za něco jiného.
Moc pěkný karneval to byl.

pátek 1. března 2013

Jarní podruhé

Inspirovali jsme se tady a udělali jsme si zimní strom. Místo vázy jsme použili sklenici s pískem a nalili do ní vodu, aby byla stabilnější, váza se nám pořád překlápěla. Větev je z nedávno skácené břízy, bylo jasné, že nás brzy čeká překvapení.
Včera byl ten den:


Vypadá to krásně.


Překvapení bylo veliké.


Vojta by rád i ochutnal, jak má ve zvyku. :o)